Най-страхотният десерт с маскарпоне

От известно време се мъча да открия рецептата на този страхотен десерт с маскарпоне или както го наричат в едно столично заведение „Панджиало с маскарпоне„. Смятам, че доста хора ще зарадвам с това сладко изкушение.

Необходими продукти за блата:
* краве масло – 110 г
* натурален шоколад – 100 г
* канела – на вкус
* кафе – 2 ч.л.
* натурално какао – 1/2 ч.ч.
* захар – 1 ч.ч.
* яйца – 2 броя на стайна температура
* брашно – 1/2 ч.ч.
* сол – 1 щипка
* едро нарязани орехи – 1 ч.ч.
Необходими продукти за крема:
* Маскарпоне – 1 опаковка
* пудра захар – 2/3 ч.ч.
* яйца – 2 – 3 жълтъка
* ром – 3 с.л. или вино Марсала

Начин на приготвяне:

Разтопете шоколада заедно с маслото на водна баня. Оставете настрана да се охлади. След това добавете канела, нес кафето, натуралното какао и захарта.
Постепенно прибавете предварително леко разбитите с тел яйца. Щом разбиете всичко добре, добавете брашното с щипка сол, и накрая орехите.
Получава се лепкава смес, която трябва да разстелите в тава с леко намазнена хартия за печене . Пече се в предварително загряна фурна за 30 минути на 160 градуса и трябва да остане сочно вътре и с коричка отвън.

За крема разбийте жълтъците до побеляване на водна баня. Внимавайте да не опира купата, в която разбивате, във водата, защото може жълтъците да се сготвят.
Постепенно добавете захарта и отстранете от огъня. Разбийте Маскарпонето с рома или Марсалата и при непрекъснато разбиване добавете жълтъците.

Опеченият сладкиш нарежете на 2 отделни блата. Който се слепват с обилно количество крем. Може да нарежете сладкиша на квадрати и да ги поднесете с крема, гарнирани със сладко от ягоди.

Добър апетит!:)

/recepti.ezine.bg/



1 Коментар

  1. Ани wrote:

    Благодаря Ви много, че споделихте с нас това сладко изкушение!

Вашият коментар